• darkblurbg
    Aanbod
    MeJa biedt hulp bij psychische problemen rondom een kinderwens, zwangerschap, bevalling en het jonge ouderschap.

In de liefde zijn we het meest kwetsbaar voor lijden. Een uitspraak van Freud en in onze ogen zo waar.

Als er problemen zijn in de relatie, kunnen relatiegesprekken helpend zijn. Stellen zoeken hulp als ze elkaar niet meer begrijpen, zich alleen voelen of bij seksuele problemen. Bijna altijd is er onderliggend sprake van problemen binnen de communicatie. Er zijn gemerkt of ongemerkt patronen ontstaan die je samen niet meer kunt doorbreken. Het voelt alsof je vast zit en steeds in dezelfde vicieuze cirkel belandt.  

Problemen kunnen ontstaan na ingrijpende gebeurtenissen in het leven, zoals het verlies van een dierbare, een derde in de relatie, problemen op het werk, psychische problemen, opvoedvraagstukken en ga zo maar door. Binnen MEJA bieden we relatietherapie. Niet alleen voor stellen met jonge kinderen, maar voor iedereen.

We nemen de relatie onder de loep om zo patronen te leren herkennen, zodat er ruimte komt voor wederzijds begrip en verandering. We werken vooral vanuit de EFT, oftewel emotiegerichte relatietherapie. Een therapie die zich richt op het verbeteren van de verbondenheid tussen partners. Een zeer effectieve behandelmethode. De relatie is onze cliënt en de emotie het lampje in de mijn. De emoties leiden ons naar de steeds terugkerende patronen die soms zo destructief kunnen zijn. Door deze te herkennen ontstaat er ruimte voor verandering. Het doel is altijd patronen verhelderen en hechting bevorderen.

Relatiegesprekken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten zijn 175 euro per sessie van 60 minuten (vrijgesteld van btw). Gesprekken die langer duren worden verrekend. De ervaring leert dat 5 tot 8 sessies al voldoende zijn voor een structurele verbetering van de relatie of het nemen van een weloverwogen beslissing. 

De veranderende relatie bij de komst van een kindje

Een kind krijgen en ouders worden, is een unieke nieuwe ervaring. Je kunt simpelweg niet weten welke emoties, overtuigingen en wensen je hebt als je kind er is. De impact van een kind laat zich niet voorspellen. Niet op jezelf en ook niet op je relatie. Een transformatie die aandacht verdient, omdat dat niet altijd vanzelf gaat. De orthopedagoog Anthonijsz en haar collega’s beschrijven de geboorte van het eerste kind als de meest ingewikkelde transitie die vaders en moeders, individueel en als stel, doormaken. Het is belangrijk dat jonge ouders zich ervan bewust zijn dat dit een kwetsbare periode is.

Een goede voorbereiding is bijvoorbeeld de training in gesprek over de relatie. Als het niet meer gaat om voorbereiden maar er sprake is van problemen in de relatie dan zijn relatiegesprekken zoals hierboven beschreven geïndiceerd.

Aanmelden

U kunt zich via het aanmeldformulier relatiegesprekken aanmelden. Op dit formulier kunt u aangeven of u het prettig vindt om vooraf nog telefonisch overleg te hebben met een van de behandelaren.