Psychologie van het Moederschap: voorbereid beginnen

Dat is de titel van onze mentale zwangerschapscursus. 

Als jij weet wie jij bent, hoe jij omgaat met verandering dan weet je ook veel beter wat je nodig hebt. Dat maakt je mentaal veerkrachtig. Erg belangrijk in deze fase vol veranderingen. Mentale weerbaarheid zorgt voor meer rust en ontspanning in deze transitie.  

Deze cursus is niet ter vervanging van een gewone zwangerschapscursus. Wij hebben deze cursus gemaakt met jou in ons hoofd: de vrouw die voor het eerst zwanger is. Misschien zit jij op de spreekwoordelijke roze wolk. Fijn! Daar gaan we je zeker niet afhalen. Toch raden we je aan je goed voor te bereiden. Want eerlijke verwachtingen voorkomt teleurstelling.

Misschien ben je onzeker: je piekert, twijfelt en wordt soms gek van alle onrust in je hoofd. En om controle te houden ga je op zoek naar informatie. Je leest boeken, zoekt op internet, want je wil geruststelling. En dat krijg je door optimale voorbereiding.  

En zo vond je ons. Weer een cursus. Maar met een verschil. Wij gaan je niet leren het nog beter te doen. Je beter voor te bereiden, meer te lezen. Want dat helpt op de korte termijn, maar op de lange termijn maakt het alleen maar meer onzeker. Wij gaan samen met jou patronen doorbreken. En juist leren omgaan met de angst en onzekerheid, omdat dit er nu (tot op zekere hoogte) ook gewoon een beetje bij hoort.  

Meer weten over deze cursus? 

 

 

  • Persoonlijk en behandeling op maat
  • Effectieve behandelmethoden
  • Expertise op gebied zwangerschap en psyche 
  • Relatief korte wachttijd