• darkblurbg
    Over MeJa
    Een centrum waar de psychische zorg rondom een kinderwens, zwangerschap, bevalling en het ouderschap centraal staat.

Onze wens

Een centrum waar de psychische zorg rondom een kinderwens, zwangerschap, bevalling en het ouderschap centraal staat.

De transitie naar ouderschap is een belangrijke fase in het leven. Veel moeders maken heel bewust de keuze voor het moederschap, met de volle overtuiging en vanuit een groot verlangen. Moeders die vervolgens te maken krijgen met angst om het niet goed te doen als moeder, die somber worden of gewoon zo anders reageren op het moederschap dan ze verwachten. De baby blijkt een spiegel, een confrontatie met jezelf. De partnerrelatie verandert en je kijk op de wereld verandert. Je moet niet alleen wennen aan het moederschap en de zorg voor de baby, maar het is veel groter dan dat. Je moet wennen aan je nieuwe zelf. En dat is een heel proces.

In dit proces wil MeJa zorg bieden. Behandeling waar nodig, maar ook begeleiding en preventie passen binnen dit concept. Ervaren psychologen bieden zorg op maat. Onze psychologen maken gebruik van cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR en ACT. Als het nodig is betrekken we een partner of belangrijke anderen in de behandeling. Gewoon doen wat nodig is!

En onze wens is nog groter dan dat. MeJa moet een plek zijn waar je naast behandeling ook terecht kan voor lotgenotencontact, nieuwe mensen leert kennen en aan activiteiten kan deelnemen. In het kader van ‘voor moeders en door moeders’ zullen ervaringsdeskundigen hier ook een rol in spelen.

  • Persoonlijk en behandeling op maat
  • Effectieve behandelmethoden
  • Expertise op gebied zwangerschap en psyche 
  • GEEN wachttijd