• darkblurbg
    Werkwijze
    MeJa biedt hulp bij psychische problemen rondom een kinderwens, zwangerschap, bevalling en het jonge ouderschap.

MeJa is aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP). Dat betekent dat wij werken volgens de strenge kwaliteitscriteria van deze beroepsvereniging. Onze praktijk wordt daarvoor minimaal eens per vijf jaar onafhankelijk gevisiteerd.

We doen elke dag ons best om jou goede en zorgvuldige behandeling te bieden. Toch kan het gebeuren dat je ergens niet tevreden over bent. Misschien had je andere verwachtingen, of liep iets anders dan je had gehoopt.

Bij MeJa vinden we het belangrijk dat jij je gehoord voelt. Mocht er iets niet goed gaan, trek dan aan de bel. We luisteren naar je, denken met je mee en kijken samen hoe we het kunnen oplossen. 

Afhankelijk van de vorm van zorg die jij ontvangt (volwassenenzorg of jeugdhulp), geldt er een andere klachtenregeling. Hieronder lees je hoe dat in zijn werk gaat.

 

1. Klachtenregeling Volwassenenzorg (Wkkgz)

Voor cliënten van 18 jaar en ouder, die via de (huis)arts naar MeJa zijn verwezen.

Ben je ontevreden over de zorg die je hebt ontvangen? Dan kun je dit het beste eerst bespreken met je (regie)behandelaar. Wil je liever het gesprek aangaan met iemand die niet bij jouw behandeling betrokken is? Dan kun je contact opnemen met onze klachtencontactpersoon binnen de praktijk: Marleen Rumph. Marleen is praktijkmanager binnen MeJa en kun je bereiken op:

📞 050 – 208 3031
📧 marleen@meja-psychologie.nl

Kom je er samen met ons niet uit, dan kun je terecht bij Klachtenportaal Zorg, de onafhankelijke instantie waarbij wij zijn aangesloten. Zij luisteren naar jouw verhaal, geven advies en kunnen bemiddelen tussen jou en ons.

📧 info@klachtenportaalzorg.nl
📞 0228 – 322 205
🌐 www.klachtenportaalzorg.nl

Is je klacht na bemiddeling nog niet opgelost? Dan wordt je klacht een geschil en kun je ervoor kiezen om deze voor te leggen aan de Geschillencommissie Zorg Algemeen via Klachtenportaal Zorg. Een onpartijdige, deskundige commissie beoordeelt je geschil en doet een bindende uitspraak. Wil je meer informatie over de werkwijze van de geschillencommissie, kijk dan op hun website.

 

2. Klachtenregeling Jeugdzorg (Jeugdwet)

Voor cliënten die jeugdhulp ontvangen via de gemeente.

Ben jij (of je kind) in jeugdzorg bij MeJa en heb je een klacht? Dan kun je die bespreken met je (regie)behandelaar. Vind je dat lastig of onprettig? Dan mag je ook rechtstreeks contact opnemen met onze klachtencontactpersoon binnen de praktijk: Marleen Rumph. Marleen is praktijkmanager binnen MeJa en bereikbaar op:

📞 050 – 208 3031
📧 marleen@meja-psychologie.nl

Wil je liever eerst met iemand praten die helemaal onafhankelijk is? Dan kun je terecht bij een vertrouwenspersoon van het AKJ – het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg.
De vertrouwenspersoon:

  • luistert naar jouw verhaal,

  • legt uit wat je rechten zijn in de jeugdhulp,

  • helpt je bij het verwoorden of indienen van een klacht,

  • en kan meegaan naar gesprekken als jij dat prettig vindt.

Het AKJ is er speciaal voor kinderen, jongeren én ouders die jeugdhulp ontvangen. Ze werken volledig onafhankelijk van MeJa en de gemeente.

📞 088 – 555 1000
🌐 www.akj.nl

Kom je er via deze routes niet uit, dan kun je jouw klacht indienen bij Klachtenportaal Zorg, onze externe klachteninstantie. Zij behandelen klachten volgens de Jeugdwet.

📧 info@klachtenportaalzorg.nl
📞 0228 – 322 205
🌐 www.klachtenportaalzorg.nl

 

Tot slot

Bij MeJa vinden we het belangrijk dat jij je veilig en serieus genomen voelt. Twijfel je of iets als een klacht telt? Of weet je niet goed waar je terecht kunt? Neem dan gerust contact op. We denken graag met je mee – ook als je het alleen even wilt bespreken. Samen komen we meestal al een heel eind.

 

  • Persoonlijk en behandeling op maat
  • Effectieve behandelmethoden
  • Expertise op gebied zwangerschap en psyche 
  • GEEN wachttijd
  • Vestigingen in Groningen, Assen en Drachten