• darkblurbg
    Aanbod
    MeJa biedt hulp bij psychische problemen rondom een kinderwens, zwangerschap, bevalling en het jonge ouderschap.

MeJa biedt naast psychologische behandeling trainingen aan. Een training bestaat uit vier bijeenkomsten met als doel verminderen van klachten. Door de kennis van de deelnemers te vergroten (psycho-educatie), reële verwachtingen te schetsen en klachten te normaliseren wordt het risico op psychopathologie verkleind.

De groep wordt begeleid door een psycholoog en de thema’s zullen aangepast worden aan de wensen van de groep. Voorbeelden van mogelijke thematiek: angst, depressie, stress, hoge eisen, hechting, trauma, verwachtingen, goede zelfzorg en relationele veranderingen. In de bijeenkomsten worden interventies toegepast uit de schematherapie, positieve psychologie en mindfulness.

De bijeenkomsten vinden plaats in de Vechtstraat 62. De ruimte is bereikbaar via een trap. Er is koffie en wat lekkers en de groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Deze samenstelling blijft ongewijzigd in de verschillende bijeenkomsten.

Deelname aan deze groep kost 150 euro. Het is geen vergoede zorg en om deze reden worden de kosten niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Binnenkort starten de volgende trainingen:

In gesprek over het (aankomend) ouderschap

Deze training is voor zwangeren of jonge ouders waarbij sprake is van angst, stress en/ of somberheidsklachten. De klachten zijn echter niet dusdanig dat psychologische behandeling noodzakelijk is.

In gesprek over mijn kinderwens

Deze training is voor ouders met een (nog) niet vervulde kinderwens. Een niet vervulde kinderwens heeft grote invloed op je welbevinden. Thema’s die belangrijk zijn: rouw en verlies, hoop, intimiteit, de toekomst en familierelaties. Contact met lotgenoten kan erg helpend zijn.

In gesprek over mijn relatie

Een training speciaal voor koppels die recent ouder zijn geworden en worstelen met de nieuwe rollen in de relatie. De transitie naar het ouderschap is geassocieerd met veranderingen in de relatie tussen partners. Veel jonge ouders zijn minder tevreden over hun relatie na de komst van het eerste kindje. Een kwetsbare periode dus, die aandacht verdient. Thema’s die aan bod komen zijn de focus op de baby, communicatie, intimiteit en patronen binnen de relatie.

In gesprek over de balans werk en privé

En dan is het zwangerschapsverlof voorbij en moet je weer aan het werk. Voor de één een verademing, de ander is er nog lang niet aan toe. Voor iedere jonge moeder geldt dat je de nieuwe moederrol nu gaat combineren met je rol als werknemer. Thema’s die je tegen kan komen zijn: schuldgevoel, grenzen en vragen omtrent zingeving.

  • Persoonlijk en behandeling op maat
  • Effectieve behandelmethoden
  • Geen wachtlijst
  • Behandeling in de avonduren mogelijk