• darkblurbg
    Aanbod
    MeJa biedt hulp bij psychische problemen rondom een kinderwens, zwangerschap, bevalling en het jonge ouderschap.

MeJa biedt in samenwerking met Karin Slagter van praktijk Aika een korte yogacursus aan. En samen met Evelyn Cymbaluk de cursus Mindwalk met je baby. Mooie aanvullingen op de psychologische behandeling. 

 

Yogacursus

In deze cursus gaan we aan de slag met thema’s als balans, perfectionisme, grenzen en zelfzorg. Iedere les zal er een ander thema behandeld worden. De cursus kan dan ook alleen in zijn geheel gevolgd worden.

Praktisch:

De cursus vindt plaats in een vaste groep van minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers. De cursus bestaat uit vier lessen die om de week plaatsvinden bij MeJa. De eerstvolgende groep zal starten op vrijdag 1 april van 10:00 - 11:15. De overige lessen vinden plaats op 15 april, 29 april en 13 mei. De les zelf zal ongeveer een uur duren, waarna er ruimte is om nog 15 minuten na te praten met een kopje thee. In 2022 zal er begin september en begin november een nieuwe groep starten. Dit zijn de actuele data:

start september: 2,16 en 30 september en 14 oktober

start november: 28 oktober, 11 en 25 november en 9 december. 

De cursus kost €45 en dient voorafgaande aan de start betaald te worden.

De cursus is geschikt voor vrouwen die zwanger zijn, maar ook voor vrouwen die minimaal 3 maanden geleden moeder zijn geworden. Ook partners zijn tijdens de cursus welkom! 

Aanmelding kan na overleg met je behandelend psycholoog. Met het ontvangen wachtwoord kun je vervolgens inloggen op de volgende aanmeldpagina: http://www.praktijkaika.com/meja.

 

Mindwalk voor jonge ouders

Wanneer je net een kindje hebt gekregen kan het allemaal best overweldigend aanvoelen. Je nieuwe rol als ouder, de grote verantwoordelijkheid, weinig slapen, veel dingen die je nog niet weet… Het is niet gek als je je soms een beetje uit balans voelt of misschien zelfs eenzaam. Weet dat je hier niet de enige in bent.

Lijkt het je fijn om buiten in de natuur aan zowel je lichamelijke als je mentale gezondheid te werken op een relaxte manier? Om met andere ouders van gedachten te kunnen wisselen? En om technieken te leren die je kunnen helpen ontspannen? Dan is deze Mind-Walk cursus iets voor jou:

In 6 lessen leer je verschillende mindful wandeltechnieken en ontspanningsoefeningen en doe je oefeningen vanuit yoga, meditatie en tai-chi wat kan zorgen voor meer rust in je hoofd en in je lijf. Wanneer je dit fijn vindt mag je je baby mee nemen in de draagzak. In verbinding met je kindje kan je deze rust overbrengen op je kindje. Het gaat tijdens deze cursus niet om presteren maar om in het moment te leven. Het maakt niet uit als je nog geen ervaring hebt met bijvoorbeeld yoga of mediteren. Het niveau is toegankelijk voor iedereen*

Praktisch

De cursus vindt plaats in een vaste groep van minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers. De cursus bestaat uit zes lessen. De eerstvolgende groep zal starten op zaterdag 23 april van 10:00 - 11:15. De overige lessen vinden plaats op 7 mei, 28 mei, 4 juni, 18 juni en 25 juni. De les is rond 11.30 afgelopen.

De cursus vindt plaats in het Asserbos in Assen. De precieze startlocatie ontvang je bij aanmelden. De investering is 75 euro. Dit betaal je voor aanvang van de cursus. 

Meld je aan via mindwalkvoorjongeouders@gmail.com.

*Ben je minder dan 6 weken geleden bevallen? Ga dan even voor jezelf na of het je lukt om een afstand van ongeveer 2 tot 3 km te lopen (met je kindje in de draagzak). Hetzelfde geldt voor als je al langer geleden bevallen bent en nog veel klachten ervaart.

  • Persoonlijk en behandeling op maat
  • Effectieve behandelmethoden
  • Geen wachtlijst
  • Behandeling in de avonduren mogelijk